Over Forever&Ever

Forever&Ever wordt gekweekt door uitsluitend, streng geselecteerde, duurzame topkwekers. Alle hortensiakwekers zijn zich bewust van de unieke eigenschappen van Forever&Ever. Dat is terug te zien in de manier van kweken en de wijze van verzorgen. Vakmensen laten de plant in alle rust tot volle wasdom komen. Op deze manier ontstaan van nature sterke planten die geen ‘jachtig’ groeigedrag vertonen of bijvoorbeeld vatbaar zijn voor ziektes.

Forever&Ever kwam aan land in Nederland, Duitsland en Frankrijk en verovert nu in razend tempo de rest van Europa. De specifieke kwaliteiten van een Forever&Ever en de duurzame manier waarop deze gekweekt wordt spreekt steeds meer winkeliers en consumenten aan. De vraag naar Forever&Ever wordt steeds groter waardoor we nu ook actief zijn in bijvoorbeeld Duitsland, Zweden, Polen, Rusland en Tsjechië.

Klik hier voor alle contactgegevens.

De Kwekerij

Forever&Ever wordt gekweekt op de kwekerij van Gebroeders Jonkers uit Elshout, een van de duurzaamste in Nederland. De kwekerij heeft een teeltoppervlakte van zo’n zeven hectare. Hiervan is vier hectare kas en drie hectare containerveld.

Kwekerij Gebr. Jonkers kweekt al jaren Forever&Ever en streeft naar de beste kwaliteit op alle facetten. De kwekerij beschikt over een MPS GAP certificaat, een MPS Socially Qualified certificaat en een Greenlabel B certificaat. De certificaten geven aan hoe duurzaam de kwekerij is. Voor meer informatie omtrent een certificaat en de eisen die daar gesteld aan worden kunt u terecht op de MPS of Greenlabel website.

602181_1_MPS-GAP    602181_1_MPSA    602181_1_SQ

Maar de kwekerij doet meer, het gebruik van chemie is door zelf te innoveren met 50% afgenomen. Een biobased oplossing blijkt, na vier jaar van onderzoek uitstekend te functioneren. Het doel is om het middelengebruik te reduceren naar 0. Verder wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van 100% regenwater. Dankzij een uitgekiend tecAlgemene Instellingenhnisch systeem wordt er nooit te veel of te weinig water gegeven. Naar het gebruik van veen wordt heel kritisch gekeken. Inmiddels lopen de eerste proeven met veenvrije potgrond, In een aantal van de huidige teelten is al zo’n 30% van het veen vervangen door duurzame alternatieven.

logo Founding Father

Duurzaamheid

In het voorjaar van 2014 haalde Greenpeace –onder meer via Tros Radar- groot het nieuws met hun onderzoek naar residuen van gewasbeschermingsmiddelen op tuinplanten. Tegen de 100.000 mensen tekende de bijbehorende petitie. Het mag duidelijk zijn, verantwoord produceren is een hot item, waarbij het vergrootglas ook nadrukkelijk op de tuinbranche ligt. De tijd van praten is voorbij. Het is tijd om de daad bij het woord te voegen en daadwerkelijk te vergroenen.

Wij bij Forever&Ever zijn het daar absoluut mee eens! En doen ons uiterste best om een koploper in de sector te zijn en Forever&Ever zo duurzaam mogelijk te kweken. Wij durven met zekerheid te stellen dat Forever&Ever de duurzaamste hortensia in Nederland is!

Maar Forever&Ever doet meer!

Niet alleen is Forever&Ever erin geslaagd het gebruik van chemie met 50% te reduceren op de Nederlandse kwekerij (doel is om dit te reduceren naar 0), maar er wordt ook alleen gebruik gemaakt van 100% regenwater om te planten te bewateren.

Forever&Ever kijkt continue naar nieuwe en betere manieren om duurzaam te produceren. Deze ontwikkelingen zijn niet ongemerkt gebleven. In juli 2014 bezocht de Duitse pers de kwekerij van Gebroeders Jonkers om met eigen ogen te zien hoe duurzaamheid en vergroening er in de praktijk uitziet (lees het volledige artikel hier).

Forever&Ever heeft een biobased middel in handen om de groei op een natuurlijke manier te beïnvloeden, in combinatie met een ander teeltregime. Na een ontwikkelperiode van drie jaar is het gebruik van chemische middelen een hoge uitzondering geworden die alleen in geval van nood nog wordt toegepast. De ambitie is om de hoeveelheid chemie te reduceren naar nul.  De tuinplanten kunnen met het biobased middel vele malen schoner en milieuvriendelijker gekweekt worden, zonder dat er ingeleverd wordt op kwaliteit.

Op hortensia’s van Forever&Ever zijn geen schadelijke chemische residu’s meer aanwezig, zo blijkt uit onafhankelijke tests.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Forever&Ever vindt dat duurzaamheid echter verder gaat dan alleen zo duurzaam mogelijk produceren. Ook maatschappelijk verantwoord bezig zijn hoort daarbij. En ook op dat vlak ontplooit Forever&Ever initiatieven.

Zo hebben we bijvoorbeeld in 2013 en 2014 in samenwerking met RTV Utrecht bijgedragen aan het aanleggen van een tuin in Soest voor mensen met een zware handicap en hebben we honderden Forever&Ever weggegeven aan de Voedselbank ’s-Hertogenbosch. Wilt u meer weten over sponsoring en goede doelen, klik dan hier.

Inschrijven nieuwsbrief

Onze nieuwsbrieven zijn bedoeld voor zakelijke klanten, niet voor consumenten. Bent u een groothandel, retailer of op een andere manier geïnteresseerd in Forever&Ever, geef u dan hier op voor onze nieuwsbrief.